Transport a demanda

Transport a demanda al Berguedà

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, s'ha iniciat, des del passat dijous 1 de febrer, els nous serveis de transport a demanda als nuclis de població del Baix Berguedà, els quals no disposaven d'aquest servei.

D’aquesta manera, s’estén al sud de la comarca aquest model que ja funcionava en diferents municipis de la part del nord.

Fins l’actualitat, cobria 19 municipis, formats per : Gósol, Saldes, Vallcebre, Sant Julià de Cerdanyola, Gisclareny, La Nou del Berguedà, Fígols, Cercs, Castellar de n’Hug, Castell de l’Areny, Sant Jaume de Frontanyà, Capolat i Castellar del Riu, donant cobertura a una població de 1.982 habitants.

Ara s’estén i cobreix les rutes següents:

  • Santa Maria de Merlès – Puig-reig
  • L’Espunyola – Montclar (cruïlla) – Casserres – Puig-reig
  • Serrateix – Viver – Puig-reig
  • Serrateix – Viver – Navàs
  • Montclar (poble) – Montclar (cruïlla) – Casserres – Gironella
  • Montmajor – l’Espunyola – Avià – Berga
  • La Quar – Sagàs – Gironella 

El seu servei funcionarà:

* Amb una trucada prèvia a la central d’Alsina Graells ((93)-821.04.85) 

* Amb un missatge via WhatsApp (647.36.32.50) 

Permetent el transport de la persona interessada, cap a la capital comarcal o al seu municipi de referència, o bé, a les parades de línies de servei regular de bus que enllacen amb Berga, Manresa i Barcelona.

Aquest transport a la demanda, té un recorregut, horaris i preus prefixats, que s’ofereixen de dilluns a divendres feiners.

Com s'ha de demanar el servei? 

El servei es farà en TAXI, els usuaris han de demanar el servei ABANS de les 17:00 hores de la tarda DEL DIA ANTERIOR LABORABLE.

Des del Departament, es considera que aquest servei és molt més sostenible que les línies d’autobús amb baixes ocupacions i horaris més reduïts garantint l’accés a la capital comarcal, centres sanitaris i assistencials de les persones que viuen en nuclis de població de baixa densitat.

Podeu trobar aquesta informació també al web: www.bergueda.cat/samplia-transport-demanda-bergueda/ 

Darrera actualització: 3.10.2018 | 09:31