Cavalcada de Reis

6 de gener

La cavalcada de Reis té lloc, de manera singular, el mateix dia de Reis al vespre. La celebració es va iniciar els anys 60, quan des del Grup Artístic Nostra Llar es va crear una comissió per amenitzar aquest dia. Els primers anys es va demanar col·laboració a Puig-reig per tal de poder disposar de la roba que utilitzaven en la vigília de Reis, la qual cosa obligava a fer la cavalcada el mateix dia 6.

Des del principi, la participació de diverses persones mitjançant l’aportació d’animals o bé per acompanyar la comitiva, va ajudar a consolidar la festa. Llavors, gràcies a la col·laboració del Marc Viladomiu, propietari de la colònia del Guixaró, que va donar diferents teixits, es van poder vestir amb roba pròpia. Tot i així, es va continuar apostant per fer-ho el dia 6 i actuaven el dia anterior al Guixaró.

El recorregut ha anat variant al llarg del temps, com també l’acte final de la cavalcada, però mantenint sempre la visita a l’Ajuntament i a l’església de la Mare de Déu dels Àngels. Sempre que s’ha pogut, la comitiva reial ha estat acompanyada per la Banda de Cornetes i Tambors.

Des de principis dels anys 80, l’AMPA de l’escola pública va agafar el relleu en l’organització d’aquests actes fins al 2016, quan es creà novament una comissió de Reis. En els últims anys, un parell de setmanes abans de la festa, es rep la visita del príncep Assuan i els nens i nenes del poble li porten les cartes amb els regals que demanen als Reis.

Darrera actualització: 30.10.2020 | 21:58