CEIP Princesa Làscaris

El CEIP Princesa Làscaris és una escola cíclica on es treballa amb diferents nivells a l’aula, normalment per cicles. El nostre alumnat va des de pàrvuls tres anys fins a sisè de primària, agrupats en dues aules d’educació infantil i tres de primària; tot i això, el nombre de mestres ens permet fer desdoblaments en les matèries instrumentals: llengües i matemàtiques i així poder realitzar una atenció més individualitzada.

És una escola arrelada a l’entorn, que participa en diferents activitats del poble: diada dels avis, jornada solidària..., és a dir , educar tenint en compte els diferents escenaris educatius: família, escola, comunitat.

Durant el curs 2006-2007 vàrem celebrar el 75è. aniversari de l’escola i el 2008-2009 hem estrenat la remodelació que s’ha fet de l’edifici central. Aquest edifici té 6 classes, una aula d’informàtica, una de multimèdia, una de naturals, una sala de professors, un despatx de direcció i un de secretaria, un quartet per material i una gran sala polivalent.
Tenim un altre edifici amb la biblioteca i un altre on hi ha la cuina, el menjador, una aula de pàrvuls i una petita sala de joc simbòlic. Al costat de l’escola hi ha el pavelló del poble que utilitzem per educació física, també dins el recinte escolar hi podem trobar la guardaria municipal.

Aquests últims anys s’està fent un canvi important a les escoles, s’està avançant cap a una educació inclusiva, és a dir, una educació de qualitat per a tots i totes en contextos normalitzats i així poder preparar ciutadans adaptats a la societat que canvia contínuament. L’escola intenta ensenyar a gestionar la informació, a ser molt més crítics i a saber-nos entendre més entre nosaltres. És necessari educar en coneixements però també en actituds i valors humanístics.
Procurem fer persones emocionalment madures i competents socialment, que sàpiguen estar bé amb si mateixes, amb els altres i amb l’entorn. L’educació hauria de servir per millorar la capacitat d’incloure els altres, de valorar-se positivament i de ser respectuosos.
Els alumnes aprenen a treballar en gran grup, en petits grups i individualment. L’escola ensenya a treballar en equip, a escoltar quan els altres parlen, a decidir i a deixar decidir als altres, a afavorir que hi participi tothom, per a això estem utilitzant noves tecnologies de treball: treball cooperatiu, tutoria entre iguals, assemblees de classe…

L’educació d’ara, l’hem de pensar entre tots, els docents, les famílies, l’alumnat i altres persones de la societat.

Passeig Bisbe Comellas, 65 - 08693 Casserres - Barcelona
Telèfon: 938234100
Adreça electrònica: a8015651@xtec.cat
Lloc web: esclas.blogspot.com.es/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.01.2018 | 16:41