Novetats fibra òptica al municipi

Diumenge, 28 de març de 2021 a les 00:00

Aquesta setmana s’estan duent a terme les esperades obres que faltaven per portar la fibra òptica de la Xarxa Oberta de Catalunya a Casserres. Després de molta pressió, estan realitzant la connexió entre la baixada de Cal Bernadàs amb la rotonda de les Tres Creus, els últims metres que faltaven per l’arribada de la fibra òptica a Casserres. 

Per altra banda, l’empresa privada Globalcat, l’única distribuïdora de fibra òptica del poble de Casserres de moment, ens ha informat que està obrint dues zones més on portar connectivitat d’alta qualitat. Des de l’Ajuntament recomanem a les persones interessades d’aquestes zones que es posin en contacte amb Globalcat (93 877 69 00) per explorar les possibilitats i les condicions dels contractes de manera individualitzada. No obstant, us deixem un resum de la situació per contextualitzar-ho.

BARRAQUES I FONOLLET. Globalcat ha fet arribar la fibra òptica a La Torreta i hi ha instal·lat recentment una antena WIFI per fer radio-enllaços amb les masies que hi estiguin interessades. Evidentment, serà imprescindible que aquestes cases vegin l'antena de La Torreta des de la seva teulada i caldrà instal·lar-hi una antena receptora. Aquesta instal·lació pot oferir una velocitat de fins a 100 Mb, molt superior a l'oferta actual. La intenció de l'empresa és seguir estenent fibra òptica amb cable sempre que es pugui i de moment començaran cap a la zona de Cal Suena i fins a La Rocatova. 

ANTIGA CARRETERA DE GIRONELLA. La instal·lació a aquests masies es preveu amb fibra òptica per cable. Això implica que s’han de comptar amb una previsió de les instal·lacions per deixar-hi les caixes durant el recorregut de la fibra òptica. Instal·lar aquestes caixes durant la portada de fibra òptica té un cost, mentre que fer-ho quan ja s’hagi fet la instal·lació general té sobrecostos importants que es poden retribuir a les persones propietàries de les masies. Així doncs, en aquest cas es fa més important posar-se en contacte amb l’empresa Globalcat per explorar les possibilitats i condicions i preveure la futura portada de fibra òptica a cada casa.

Darrera actualització: 28.03.2021 | 18:56