L'espai jove en procés

Diumenge, 28 de març de 2021 a les 00:00

Ja estan inicades les obres del nou Espai Jove a Casserres.

Ara farà un any vam demanar ajuda a la Diputació de Barcelona per tirar endavant el projecte d' Espai Jove a Casserres, un projecte que s’havia considerat diverses vegades però no s’havia acabat d’executar. Aquest punt de trobada pel jovent de Casserres es plantejava, i així serà, al pis de sobre la biblioteca, propietat de l’ajuntament i rarament utilitzat últimament.

La irrupció de la COVID-19 al nostre país va paralitzar bona part de l’administració i, per això, vam començar a treballar amb aquest projecte ben entrada la tardor. Vam enviar 128 cartes a tot el jovent entre 13 i 25 anys del poble, vam crear un qüestionari en línia i, uns dies després, vam convocar dues trobades. 

La COVID-19 va tornar a aparèixer i es van tornar a prohibir els actes públics, així que vam convertir-les en trobades telemàtiques. A la primera d’aquestes trobades només van assistir-hi 2 persones, el que vam considerar com un fracàs i vam anul·lar la segona trobada telemàtica.

Ho vam tornar a intentar. Vam contactar personalment a través de WhatsApp o Instagram amb la majoria del jovent de Casserres o els seus familiars i els vam convocar, per trams d’edats per evitar aglomeracions, a trobades presencials en petit comitè al futur Espai Jove. Finalment, aquestes convocatòries en petits comitès van donar fruits i hem aconseguit molta informació sobre el què els hi agradaria que fos l’Espai Jove i, a més, hem agrupat una quarantena de joves d’entre 12 i 25 anys en un grup de WhatsApp moderat pel Regidor de Participació.

A hores d’ara ja han començat les obres de rehabilitació de l’Espai, que molt probablement comptaran amb el finançament de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Ahir vam rebre el document final del procés participatiu i us l’adjuntem. En aquest document podeu veure les demandes majoritàries del jovent pel que fa a aquest futur Espai Jove. També adjuntem fotos de les trobades participatives.

Finalment, volem remarcar que existeix un grup de WhatsApp que agrupa tot el jovent del poble que hi vulgui ser i el Regidor de Participació i que serveix per decidir aspectes materials (si hi posem una sala de vídeojocs o no, p.e.), aspectes estètics (si posem les rajoles blanques o color fusta, p.e.) i aspectes normatius (quins horaris farem, com s’hi accedirà, etc.). Totes les persones de 12 a 25 anys hi estan convidadíssimes: només cal que escriguin un WhatsApp a aquest mateix número (628 01 47 64) demanant entrar-hi.

Darrera actualització: 02.04.2021 | 12:26

Imatges