Festa Major 2022 - Informació adicional

Dijous, 25 d’agost de 2022

Canvis per risc de pluja, talls de carrers, accessibilitat, ambulancia i punts lila.

POSSIBILITATS DE PLUJA
Davant l'alta probabilitat de pluja per la tarda de divendres i considerant la complexitat del muntatge del concert que ha programat l’Assemblea de Joves, s’ha decidit traslladar directament els concerts de divendres al Pavelló.
Pel que fa a les havaneres de la Plaça Santa Maria, previstes pel divendres a les 22:00, es decidirà el mateix dia si es poden celebrar a la Plaça o també s’ha de buscar refugi, en aquest cas al Local Cultural.
En cas general, si es donen les condicions oportunes, en cas de pluja:
- Els actes programats a la Plaça de l’U d’Octubre se celebraran al Pavelló
- Els actes programats a la Plaça Santa Maria se celebraran al Local Cultural

INTERRUPCIÓ DE L'ENLLUMENAT AL CARRER MAJOR
Un dels actes de la Festa Major Alternativa és la Performance amb l'artista casserrenca Montse Grifoll. Aquesta performance es farà a la Plaça de l'U d'Octubre i necessita el màxim de foscor possible. Està programada entre les 23:00 i les 23:30 del dissabte i, per aconseguir aquesta foscor, s'apagaran les dues línies d'enllumenat que afecten a la plaça, deixant a les fosques el C/ Major. Aquesta interrupció durarà només 16 minuts en algun moment entre les 23:00 i les 23:30 del dissabte.

TALLS DE CARRERS
Com és habitual, durant els dies de festa major es tallaran alguns carrers del centre del poble per assegurar una festa més segura per tothom. Es tallaran els següents encreuaments:
- Trencant Bisbe Comellas amb Camí de la Clota
- Trencant Bisbe Comellas amb Camí de la Font
- Trencant Carrer Escodines amb Camí de la Font
- Trencant Bisbe Comellas amb Avinguda Montserrat
- Trencant Carrer Escoles amb Camí de Cardona

L’horari de tancament d’aquests espais és el següent:
-          Divendres, dissabte i diumenge: de 19:00 a 05:00
-          Dilluns: de 17:00 a 23:00


ACCESSIBILITAT
La Plaça Santa Maria i el Passeig Bisbe Comellas estan tancats al trànsit durant les tardes i vespres de la festa major. Així doncs, els aparcaments per arribar a la Festa Major són als carrers adjacents. Cal recordar que al C/ Escoles hi ha tres aparcaments reservats a persones amb diversitat funcional i cal respectar-los.

Per altra banda, l’edifici de l’Ajuntament disposa de serveis accessibles a persones amb diversitat funcional i aquestes hi poden accedir demanant la clau a la barra de l’Assemblea de Joves, just davant del Consistori.


AMBULANCIA
Durant els actes més concorreguts, com la Casserres Salvatge i actes de les nits de divendres a diumenge, hi haurà una ambulància per atendre al més aviat possible en cas que alguna persona ho necessiti. Estarà ubicada en una zona visible i propera als actes.

PUNTS LILA
Durant els actes de les nits divendres a diumenge, hi haurà ubicat un punt lila a la zona de concerts (sigui pavelló o plaça ajuntament).

Els punts liles estan destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics, ja sigui d'oci i festius com altres espais d'interès públic.

 

Darrera actualització: 25.08.2022 | 18:59