En marxa els debats per la sostenibilitat de Casserres

Dimarts, 17 de novembre de 2020

El procés participatiu “Casserres 2030” encara la seva recta final, sumant persones implicades en la sostenibilitat del municipi i recollint propostes ciutadanes per una transició cap a un model més sostenible, just i equitatiu.

Casserres hauria de ser energèticament autosuficient? Què hi podem fer nosaltres, davant l’emergència climàtica? Aquestes i altres qüestions són les que estem tractant en els debats ciutadans “Casserres 2030: Diàlegs sobre la sostenibilitat”.

Des del passat 10 d’octubre, Casserres està immers en un procés participatiu sobre la sostenibilitat del municipi, amb la participació d’una vintena de persones implicades en la vida social del municipi. Els debats s’emmarquen en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i els seus Objectius per al Desenvolupament Sostenible, i compten amb el suport del Servei d'Agenda 2030 i Participació de la Diputació de Barcelona.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides per al 2030.

Amb motiu de la crisi sanitària per la Covid-19, hem realitzat les dues darreres trobades en modalitat virtual, i hem tractat diversos aspectes de la sostenibilitat, com la importància de l’educació, la promoció d’estils de vida més saludables, la neteja i manteniment de boscos i camins i la bona gestió de l’aigua. A la propera trobada, prevista per al dimecres 18 de novembre, tractarem sobre l’impuls de l’energia neta i assequible, i la generació de propostes en l’àmbit del treball, la innovació, les infraestructures i la reducció de les desigualtats.

Captura de pantalla de la segona sessió de debat en línia Casserres 2030.

Les persones participants als debats coincideixen que avançar cap a un model més sostenible és un repte complex, difícil d’abordar, ja que afecta els nostres estils de vida i requereix  de grans canvis socials. Però també han coincidit que cal donar els primers passos. La constitució d’un grup de veïnes i veïns implicats amb aquest repte pot, precisament, ajudar a impulsar accions que vagin en la direcció desitjada. 

L’Ajuntament té interès en impulsar aquest i tot tipus de processos de participació ciutadana per tractar qüestions que preocupen a la ciutadania. És per això que us convidem a participar a les properes trobades, i dir la vostra sobre el futur que desitgeu per Casserres!

Per qualsevol dubte o qüestió, podeu contactar amb l'Ajuntament, tel. 938 234 000.

Properes trobades:

Dimecres 18 de novembre, 18:30h – Eix Prosperitat. Enllaç: https://zoom.us/j/92919417333

Dissabte 28 de novembre, 11:00h – Sessió final. Enllaç: https://zoom.us/j/99524624485

Darrera actualització: 17.11.2020 | 09:40