Casserres obté la distinció Biosphere

Diumenge, 25 d'abril de 2021 a les 00:00

Recentment s'ha aconseguit la distinció de Compromís de Sostenibilitat de Biosphere, que acredita que Casserres és una destinació turística implicada en la sostenibilitat.

El certificat Biosphere es basa en una sèrie de requisits i objectius concrets que es poden identificar i mesurar, servint com a mesura continua per avalar el compromís adquirit per destinacions, empreses i serveis turístics. Es treballa de forma integral i en relació amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Podeu veure’n més informació a https://www.biospheretourism.com/es

Per obtenir aquest reconeixement cal la superació prèvia d’una primera fase on s’avaluen diferents àmbits relacionats amb l’Ajuntament i tot el que l’envolta. Aquest 2020 s’han avaluat diversos temes:
☀️ Canvi Climàtic
🌳 Medi Ambient
🎭 Cultural
🧑🏽‍🤝‍🧑🏻 Social
💶 Econòmica

La certificació Biosphere no se centra en la situació actual, sinó que exigeix que any rere any es facin passos en la direcció correcta. Algunes de les millores que s’han portat a la pràctica aquest 2020 i que es consideraven urgents des de Biosphere han estat les següents:
- Bones pràctiques ambientals a l’oficina, per reduir consums de paper, tóner, electricitat...
- Document sobre la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) per generar activitat econòmica, ocupació i cohesió social.
- Decàleg pel viatger responsable.
- Protocol per a treballadores embarassades.

Amb aquesta primera avaluació sobre la taula, el 2021 estan previstes altres actuacions de més envergadura a nivell de sostenibilitat, com la instal·lació d’un sistema d’autoconsum elèctric amb panells fotovoltaics per alimentar els equipaments educatius o el canvi d’il·luminació a LED del Local Cultural.

Durant el 2020 també s’han organitzat els Diàlegs sobre la sostenibilitat a Casserres encarats a l’Agenda 2030 i una acció de foment de la sostenibilitat turística que publicarem en breu. Aquest 2021 ens hem adherit a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i ens hem compromès amb el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia i el Clima. Si tot va bé, aquest 2021 també elaborarem un Pla d’Acció a diversos anys vista en aquest sentit i organitzarem altres trobades al respecte.

Darrera actualització: 25.04.2021 | 18:30